Arts-onderzoeker voor promotieonderzoek Cerebrale Amyloïd Angiopathie in Groningen (UMCG) (2024)

Home › Vacatures

UMCG, Groningen

Nu solliciteren

Vakgebied
Artsen
Functie
Overige beroepen medici
Branche
Ziekenhuis
Aanstelling
Tijdelijk dienstverband
Plaatsingsdatum
Niveau
WO
Ervaring
Ervaren
Dienstverband
Fulltime

Wat ga je doen

De afdeling neurologie is opzoek naar een enthousiaste arts-onderzoeker die het onderzoek naar CAA in het UMCG, onder supervisie van een expert op het gebied, wil opzetten.
Elk jaar worden in Nederland meer dan 5.000 mensen getroffen door een hersenbloeding. Een van de meest voorkomende oorzaken is CAA. Dit is een aandoening waarbij het eiwit amyloïd-bèta zich ophoopt in kleine hersenvaatjes. De bloedvaten worden brozer en kunnen vaker gaan bloeden maar er kunnen ook kleine infarctjes ontstaan. In Nederland kennen we ook een erfelijke vorm van CAA, Dutch-type hereditary CAA (D-CAA of ook wel de Katwijkse ziekte genoemd). Recent onderzoek suggereert dat CAA mogelijk ook overgedragen kan worden door het gebruik van kadaver materiaal dat vroeger bij neurochirurgische operaties werd gebruikt of door bloedtransfusies: een iatrogene vorm van CAA. Hierover is nog weinig bekend. Dat geldt ook voor de inflammatoire variant van CAA, waarvan nog niet goed is opgehelderd welke risicofactoren hieraan ten grondslag liggen.

De focus zal liggen op inflammatoire en iatrogene factoren bij CAA. Globaal zal je traject er als volgt uit gaan zien:

  • Je zult een cohort gaan opbouwen van CAA patiënten in het UMCG en deze met beeldvorming in kaart gaan brengen. Je zult deze patiënten zelf, onder supervisie van een vasculair neuroloog, zien op de poli. Je zult hierbij een pioniersrol vervullen in de opzet van de UMCG hub in het kader het recent opgerichte landelijke CAA driehoeks netwerk samen met het LUMC en het Radboud UMC.
  • Je zult een case-control studie gaan opzetten naar risicofactoren voor CAA met nadruk op inflammatoire en iatrogene factoren.
  • Je zult cohort onderzoek uitvoeren naar de iatrogene vorm van CAA in een epidemiologische datasets en via een internationale samenwerking en registratie van iatrogene CAA. Hier loopt o.a. samenwerking mee met Londen, UK.
  • Je hebt de unieke kans data van een recent afgeronde gerandomiseerde trial naar het gebruik van minocycline ter bestrijding van inflammatie (de BATMAN trial) bij patiënten met (D)-CAA te analyseren en te publiceren in een wetenschappelijk tijdschrift. Je kunt hiernaast aan de slag met unieke 7 Tesla MRI data van deze populatie. Je bent mede verantwoordelijk voor de landelijke coördinatie van het CAA onderzoek in het internationaal consortium, de samenwerking met het LUMC en het Radboud UMC en lokaal uitvoeren van het onderzoek in het UMCG. Daarnaast bestaat de functie uit het publiceren van wetenschappelijke artikelen die resulteren in een proefschrift. Deze zullen deels gebaseerd zijn op data te verkrijgen uit de nieuwe studies en deels gebaseerd reeds bestaande data van o.a. de BATMAN trial. Begeleiders bij het wetenschappelijk deel van dit onderzoek zijn prof. dr. Marieke Wermer en dr. Saloua Akoudad (beiden vasculair neuroloog en klinisch epidemioloog) en Sabine Voigt (senior onderzoeker, klinisch epidemioloog).

Werkomgeving

Je wordt aangesteld bij de afdeling Neurologie; een bloeiende plek waar alle facetten van het vakgebied aan bod komen. De afdeling is onderdeel van het cluster Neuro-Hoofd-Hals dat een dynamische werkomgeving biedt en volop in ontwikkeling is. Onze afdeling biedt specialistische zorg aan patiënten met complexe aandoeningen en heeft daarmee een belangrijke positie in de regio. De vasculaire neurologie is één van de drie wetenschappelijke speerpunten van de afdeling neurologie.

Wat vragen wij

Wij zoeken een enthousiaste arts-onderzoeker die over de volgende kwaliteiten beschikt:

  • Je hebt een afgeronde studie geneeskunde en interesse in wetenschappelijk onderzoek.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels.
  • Je kunt goed samenwerken in multidisciplinair teamverband.
  • Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en kunt goed coördineren.
  • Je hebt een proactieve en pragmatische werkhouding.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen. Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Wat bieden wij

We bieden een uitdagende functie in een team van betrokken collega’s, waarin collegialiteit, samenwerking en verantwoordelijkheid de norm zijn. Je krijgt een arbeidsovereenkomst 36 uur per week voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid zal het contract worden verlengd met 2,5 jaar, naar een in totaal 3,5-jarig promotietraject. Omdat je gebruikt zult maken van een uitgebreide hoeveelheid reeds beschikbare data is de verwachting dat deze tijd voldoende is om het promotietraject af te ronden. Je salaris bedraagt maximaal € 5.504,- bruto per maand (schaal 10), afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Voor vragen over de functie

Als je vragen hebt over de inhoud van de functie, vinden we het leuk om van je te horen. Neem gerust contact op.

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier onderaan deze pagina, tot en met 15 juli 2024. Binnen een half uur na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.

Solliciteer

Is dit uw nieuwe uitdaging?

Nu solliciteren Vacature mailen Vacature printen

Gerelateerde vacatures

  • Vandaag Arts-onderzoeker UMCG, Groningen FunctieOverige beroepen medici BrancheZiekenhuis OpleidingsniveauWO Dienstverband
  • 06-06-2024 Geneeskundestudenten voor de functie van oproepkracht medewerker Prikdienst UMCG, Groningen FunctieOverige beroepen medici BrancheZiekenhuis OpleidingsniveauOverig Dienstverband
  • Vandaag Donorarts BKV, Groningen FunctieOverige beroepen medici BrancheOverige OpleidingsniveauWO Dienstverband
  • Als eerste de nieuwste vacatures in jouw functiegebied ontvangen?

    Stel JobAlert in!

Arts-onderzoeker voor promotieonderzoek Cerebrale Amyloïd Angiopathie in Groningen (UMCG) (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edwin Metz

Last Updated:

Views: 5661

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edwin Metz

Birthday: 1997-04-16

Address: 51593 Leanne Light, Kuphalmouth, DE 50012-5183

Phone: +639107620957

Job: Corporate Banking Technician

Hobby: Reading, scrapbook, role-playing games, Fishing, Fishing, Scuba diving, Beekeeping

Introduction: My name is Edwin Metz, I am a fair, energetic, helpful, brave, outstanding, nice, helpful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.